neljapäev, 10. aprill 2014

Keemiaravi välistatud

Tänasega otsustasin keemiaravist siiski loobuda. Miks? Alustame sellest, et senise info põhjal ei ole antud haigusel ravi, hea õnne korral võimalik saada vähi kulg aeglustuma/pidama, kuid nagu aru sain vähi taandumise juhtumeid ei ole, luu ei taastu. Sai räägitud Pärnus keemiaravi tegeva arstiga. Üritasin uurida siis küll et kas on statistiliselt teada kui palju on koerad eluiga juurde saanud, kuidas on kõrvalmõjud.. esiti hakati seletama et juhtumid on erinevad, kõigepealt on vaja teha mu koeral kopsupildid, vere-ja koeproov ning et iga koer reageerib erinevalt jne. Lõpuks sain siiski vastuse esimesele küsimusele, et konkreetselt teadvat nt  ühte bernhardiini kellel keemiaravi tulemusena on juures kaks aastat, tema juhul siis vähi kulg on peatunud, kuid ei teata kas ja millal võib uuesti vohama hakata. Kõrvalmõjud pidada olema erinevad, mõni koer hakkab väga tugevalt oksendama ja vajab tilguti all olemist, teine aga ei vaja oksendamisevastaseid tablettegi. Lõpuks aga seda ma ei saanudki teada et palju neil keemiaravi juhtumeid siis üldse olnud ja mis on juhtunud ülejäänud koertega? Samas küsisin ka keemiasüstide kohta (nende süstide kohta ma 3 juhtumit kuulnud) nende kohta ütles et ei oska midagi öelda.... et arvas et inimesed viimases hädas tellinud välismaalt mingeid "imerohtusi" ja neid süstinud. Nagu eilses postis kirjutasin, saan aru et keemiaravist oleks ehk rohkem kasu, kui teha amputeerimine ning juurde keemiaravi et hävitada vähi siirdeid mujal organismis. Sanna puhul amputatsioon on välistatud... seega kas minna selle riski peale et ehk on meie juhtum ka see imepisike protsent kus õnnestub saada vähk peatuma? Muul juhul - surgitakse vähki (st võetakse proovid) = kiirendatakse vähi kulgemist, tehakse keemiaravi millega kaasnevad võibolla tugevad kõrvalmõjud, laastan koera organismi... ning kokkuvõtteks on minu võit healjuhul mõned kuud, aga seda paraku koera heaolu arvelt. Kas ma suudaks näha oma koera öökimas ja halva enesetundega, panna teda sellisese olukorda, teades et tegelikku ravi ju ikkagi ei ole? Lisaks keemiaraviga peab arvestama!!! et mürkained väljuvad uriiniga, ehk tuleb koera jalutada kohas kus inimesi/loomi ei liigu! Senini kõik erinevad juhtumid mis ma uurinud, nt kes on oma koera süstinud (ühel juhul elas koer 6 kuud, teisel juhul 2 kuud), kes on jäänud ainult valuvaigistite söötmise peale (siin väga mitu erinevat juhtumit, 3-6 kuud.. kuskilt netiavarustest jäi ka silma aasta äkki) või siis keemiaravi.... et lõpuks siiski selge on see et jutt on mõnedest kuudest ja midaiganes rakendada, kõik oleneb siiski eelkõige vähist - kui agressiivne on tema kulg. Et miks Tralman ei pakkunud mulle keemiaravi võimalust... seda ilmselt sel lihtsal põhjusel, et minu koera puhul sellel ei ole mõtet, ta arvas, et ei näe seda asja toimivat kui vähikolle/tuum on endiselt sees. Ning ka tema sõnul mida vähem surkida (koerpoovid, süstid otse koldesse) seda parem on.. vastasel juhul kiirendatakse ainult protsessi.

Ühtlasi sain ka mingise vastuse Läti kliinikust, ravim Rimulan (süstid) on ainult osa kogu protsessist... praegu ei saagi aru et mida täpsemalt siis tehakse, mis on selle protsessi/süstide kõrvalmõjud? Mainiti ka operatsioon? Ehk enne kui tormama hakkan Läti poole tahaks täpsemat selgitust.... ei plaani nagu anda oma koera järjekordseks katseloomaks.

Lisan veel, et täna võtsin ühendust Agne Kandima'ga, katsetan homöopaatilist ravi (google aitab järgi uurida millega täpsemalt tegu).... mitte et ma usuks et see imeväel peaks mõjuma, ehk aga aitab sümptomite ja valu leevendamisel, ja mis põhiline, kui ei toimi siis vähemalt ei tee ka kahju. Laupäevaks on aeg pandud, eks peale seda oskan ise ka asjast natuke rohkem kommenteerida
Selle kõrvalt olen üldse palju netist hakanud uurima alternatiivmeditsiini kohta...

Sannal endal enesetunne endine. Liputab saba, on rõõmus ja mänguline. Küll aga täna tehtud ca pooletunnine ring tundus lõpuks temale küll natuke koormav. Ühtlasi jäi mulje et on tohutult vett hakanud kaanima, eilse ja tänase seisuga just, muidugi kohe kõne arstile... nüüd siis 24h peame jälgima/arvutama joodud vee kogust, kui ületab päevase normi tuleb minna arsti juurde vereproove tegema.

Et oleks ka jooksvalt mida lisada siis hakkan mõõtma Sanna käpal olevat kühmu, eelkõige enda jaoks, et näha kui kiirelt asi suureneb, praegune ümbermõõt siis 20cm ja lisan pildid.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar