esmaspäev, 14. aprill 2014

Amputatsioon/protees

Lõpuks olen ka selgust saanud Läti kliiniku protseduuride osas. Nende poolt pakutav ravi variant on siiski operatsioon, kas lihtsalt amputatsioon või ka proteesi (kadakaprotees) paigaldamine. Kui teha ainult Rimolani teraapiat (süstid + alternatiivravi?) on see vaid operatsiooni edasi lükkamine mõneks kuuks.

Rimolani kohta saab lugeda siit: http://www.wolfhouse.dk/articles/rimolan.php
Ning kliiniku enda koduleht (rohkem infot Onko-klinika alt): http://kavet.lv/

Lisan ka kliinikupoolsed kirjavahetused mu küsimustele.

"Good day!
To understand situation we need RTG films and all analyses which you have. There are different options. Rimulan is using only in complex (combined) therapy. Rimulan course is 7 injections, injection cost is 45 euro each, 1 injection per  week. But it is only part of therapy, part of treatment.  There although is question about operation. For now we’ll wait for RTG films and analyses.
Sincerely yours KAVET."

"Biopsy is not necessary. Need hematology, biochemistry blood analyzes and serum for specific analyzes, what are making only here. Rimolan- is preparation of female placenta. 20 years we are working with it. It hasn’t side effects.   Also there will be systems and drops. If you want long life continuation – there is need of operation.Apparently -  there is visible connection of different types of cancer. If you’ll take only therapy without operation, surgery can be postponed for 4-5 month. With amputation continuation of life could be for 2 and 4 years, with Rimolan preventive care 1 time in year. We have big dogs with prosthesis which lived lasted for 2 years. Because of the presupposition of fibrosarcoma small operation - little chance. But can try. Alternative methods and homeopathy can be used, but at this stage, as supplement. In oncology, the warranty is not possible to give. Our treatment unlike other create normal living conditions.
Sincerely yours,  KAVET."

"Good day!
Dogs were operated with prosthesis from cade (Juniperus) . There were 10 operations on dobermans , rottweilers  and caucasians, 3 dogs died after surgery from heart problems, 3 dogs lived for 2 years. Last operation was in 2013-03. Prosthetics method called- method of Professor Ezeritis. But now we don’t see opportunity to make prosthesis operation for your dog. Joint is maim. Pressure on back foot amputation will not change. Amputation can cost 200 euro + therapy. If only therapy 2-4 months till new amputation suggestion.
Sincerely, KAVET"



Nagu välja lugeda võib, Sanna juhtumi põhjal proteesi nad välistaksid. Küll olen ma skeptiline ka lihtsalt amputatsiooni osas.. jah, on koerad õnnelikult elanud 3-l jalal, kuid taastumine on ilmselt pikk protsess ning määravaks saab ka see, et elame 4ndal korrusel. Viimase kirja põhjal loeks nagu välja, et surve tagumistele jalgadele ei muutu (vahemärkusena mainin, Sannal puusas tuvastatud artroos ning aastaga on tekkinud see ka opereeritud põlve), küll aga kui tagajalgades artroos muutub hullemaks ning kogu esiosa raskust jääb kandma üks jalg, siis ma kardan tal need jalad on väga kiiresti läbi....

Sanna enda osas update nii palju, et terve tänase päeva Rimadyli kogus on olnud veerand tabletti (hommikune kogus), õhtune kogus jäi/jääb saamata. Ise on väga rõõmus ja aktiivne, õues tahab koguaeg teha oma kiirendusjookse ja pulkadega tormata nagu ikka, seega valuvaigisti vähendamine pole tema olemist vähemalt praegu muutnud. Kuna hullemad (valulikumad) ajad alles ees las ta nii kaua ollagi minimaalse Rimadyli koguse peal kuni võimalik. Kerge longe (traaviliikumisel) on, aga selle kohta ütles ka Tralman, et see ära ei kaogi. Toas tema olekut ja kõnnakut siiberdamisel vaadates ei saagi aru et midagi valesti oleks või et tal midagi viga oleks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar